Muskel- og skjelettplager er den største enkeltårsaken til sykefravær i arbeidslivet. Mange venter for lenge med å oppsøke hjelp og dette resulterer ofte i langtids- sykefravær og kanskje mange måneder med kontinuerlige behandlinger. Massasje er godkjent som forebyggende helsetiltak og er en relativt mild, men effektiv fysikalsk behandlingsform som passer for de aller fleste. Dette er en manuell bearbeiding av muskulatur og bindevev der massøren går dypt inn i muskulaturen for å løse opp anspenthet og muskelknuter, gjerne forårsaket av feilbelastninger, stress og ulykker. Her benyttes en serie behandlinger basert på individuelle behov. Massasje kan forebygge videre sykdom og slitasje.
Belastningsskader kan også være et resultat av hvilken livsstil man har. Vi sitter mye mer i ro nå enn generasjonene før oss. Selv om man er mer opplyst om HMS på arbeidsplasser, kan man lett forsømme retningslinjene slik at det likevel fører til konsekvenser for kroppen. Dårlig fokus på HMS, enten man selv forsømmer anbefalningene, eller at det mangler opplysninger om dette, kan også bidra til redusert trivsel og lavere produktivitet. Hvilken belastning kroppen utsettes for er ofte avhengig av yrke, selv om mange av plagene går igjen. Rygg, nakke og skulderplager kan ramme en kontoransatt i like stor grad som en som er ansatt i et omsorgsyrke eller i industrien. Ansatte i omsorgsyrker, innen renhold, bønder, fiskere samt industriarbeidere og mange fler, har en hverdag som innebærer tunge løft og mange ulike bevegelser. Andre belastingsskader som kan oppstå er problemer med knær, og føtter som et resultat av lange dager uten tilstrekkelig hvile. Massasje bidrar til lavere puls (normalnivå), det senker blodsukkernivået, forbedrer fordøyelses- og næringsopptak og har i tillegg effekt på hormoner og belønningssystemet i hjernen.
Massasje er en form for berøringsterapi. Berøringsterapi kan man gjerne forbinde med behandling av dementpasienter, der en systematisk bruker hånd- og/ eller fotmassasje og aromaterapi for sansestimulering og avspenning. Massasje av større områder, som rygg, nakke bein, osv kan bidra til samme formål. Massasje kan også være en del av behandlingen mot psykiske spenningstilstander, som angst, søvnproblemer og depresjon, da det øker produksjonen av oxytocin og endorfiner. Berøringen kan og formidle en følelse av omsorg, noe som i en digital verden kan være svært etterlengtet. Vi har også levd med de restriksjonene vi har fått anbefalt av myndighetene, der de oppfordret til minst mulig fysisk kontakt. Dette var svært sårt for de menneskene som var og er avhengige av fysisk kontakt for å mestre livet. Savnet av å klemme familie og venner ble for mye, for svært mange. Fysisk kontakt kan være med på å gi styrke og trygghet til psykisk sårbare mennesker. Det kan trygt anslås at fysisk og psykisk velvære går hånd i hånd.
Vi i Skjønnhet & Velvære ønsker å tilby behandlinger som også kan forebygge disse plagene. Vi kan også ta tak i problemene før de oppstår og derfor spare både den ansatte og bedriften de påkjenningene et sykefravær kan medføre. Dette er aktivt IA- arbeid og vi ønsker å bidra til bekjempelse av korttids- og langtids sykefravær, ved å tilby helsefremmende behandlinger ansatte i bedrifter kan benytte seg av. Dette kan sees på som en ren investering. Vi tilbyr derfor klippekort på Terapeutisk massasje for ansatte i bedrifter i nærområdet. Her kan arbeidsgivere unne sine ansatte en opplevelse som styrker trivsel og produktivitet på arbeidsplassen.
Antall klipp vi tilbyr på terapeutisk massasje er 5, 10, 15 og 25 klipp.
Skjønnhet & Velvære, Borggata 9, 5417 Stord. tlf: 407 64 028
e-post: post@paulabaena.no